Driver: Johanna Himmerman

 

Uppdaterad30/10/09 22:59

 

 

Hej på er !

Den här sidan kommer i huvudsak att handla om karting. Vi är ett familje team, där alla i familjen är väldigt intresserade av sport, enda kravet är att det skall vara en motor inblandad. Vår förste förare är Johanna som kommer att köra årets säsong i Micro med startnummer 53, precis som Herbie. Andre föraren Jacob är på tillväxt och kommer troligtsvis att köra Cadetti nästa säsong.


juniorfestivalen 0388


Senaste Nytt


2008


 

Då var det redan dags att utvärdera årets tävlingssäsong och tänk vad fort den gick, det var inte länge sedan man stod i Klippan och frös på årets första tävling. Och då frös vi även på natten till tävlingen eftersom gasolkranen inte blev åtdragen vid den årliga läcktesten i samband med besiktningen.

Årets tävlingar har väl gått med blandat resultat men för det mesta har det blivit A-final vilket även varit målet. I slutet av säsongen har även teamets andra förare Jacob gjort sin debut och med ganska så god fart. Dessutom har vi lärt känna många härliga människor runt om i landet.

Och vad händer nästa år då ? Troligsvis så fortsätter vi i Micro men är även öppna för Jr 60 men väljer nu att avvakta och se hur det utvecklar sig. Är rädd för att det blir små startfält i alla klasser vilket är trist. Sedan kommer väl givetvis Jacob att köra en del tävlingar nästa år. 08/10/16

 

lidköping kcv. 014 b

En stolt Jacob.

 

grand finale kristianstad 009

Jacob på Grand Finale


2007


 

Då det visade sig att tiden inte riktigt räcker till vilket man däremot alltid tror den skall göra när man påbörjar något, så får vi helt enkelt göra en sammanfattning av säsongen som gick.

Ett tiotal tävlingar kördes med blandat resultat som följd. Det alla kommer ihåg är väl det evinnerliga regnandet och de ständigt återkommande frågorna om regndäck eller torrdäck. Sista kvällscupen började med regn och blåst och det visade sig att Johannas starka sida var just att köra på regn vilket resulterade i fjärde respektive femte bästa träningstid. Till finalen hade det tyvärr torkat upp och hon blev avputtad i första kurvan efter start. I KCV:n blev totalplaceringen en blygsam 30:e plats. Nu återstår uppladdningen inför nästa säsong och en förhoppning om något stabilare väder. 08/01/19


Nu var Deltävling 2 i KCV avklarad denna gång i Ale. Det blev en 27:e plats och därmed också den sista tävlingen som debutant.

Första tävlingen med nationell licens blev Tom Trana 20/5. Denna gången lyckades Johanna ta sig till A-finalen. Det var visserligen inte så många startande men Johanna var mycket nöjd med tävlingen.

Båda dessa tävlingar avlöpte i trivsamt vårväder. 07/05/23


Andra tävlingen för säsongen avlöpte i strålande solsken, den nya serien Kart cup väst med första deltävlingen på hemmabanan i Uddevalla. Johanna börjar nu att få in ett bättre flyt i körningen och dagen passerade utan en enda snurrning. Däremot så körde två kartar ihop i hårnålen och Johanna hamnade mitt i dessa och blev avputtad efter bara några varv av B-finalen. Men det är ju sådant som händer inom racing. 2007/04/23


Då var den första tävlingen avklarad, klippan-cup. Kallt var det 2,8 minus på lördag morgon och blåsigt som tusan. Den enda som höll sig varm var mekanikern tillika pappa som tidvis fick springa ute på banan och starta karten efter en del snurrningar. Det hela rättade sig till under dagen efter justering av både förare och kart. Målsåttningen var att ta sig igenom tävlingen utan att snurra och inte komma sist och det målet klarade vi så vi är nöjda med micro premiären. Bilder finns att beskåda i galleriet. Nu laddar vi inför Kart cup västs premiärtävling på Uddevalla banan. För resultat klicka HÄR.

2007/04/09


   Historia

Klicka på bilderna för förstorning


lidköping kcv. 006

Jacob kör sin första tävling i Lidköping.

Fick börja sin första körningen i regn men det behärskade han bra.        

KCV5 -08


 

första körningen i skövde med micron 007

Dags för klassbyte, Gillard -05 inhandlades raskt, och har här provkörts i Skövde -06. Eftersom all ledig tid tillbringas på gokartbanor har även en Sport 2000 inhandlats så mamma och pappa också kan göra banan osäker


juniorfestivalen 002

Johannas första tävling,

 Juniorfestivalen -05.


gokartskolan i bohus -05

Våren -05 börjar Johanna på Bohus gokartskola för att kolla intresset, men det var det inget fel på. Jag tror inte Johanna fattade ett enda ord vad danskarna sa som hade skolan men Johanna var lika glad för det .


Jennie kör en lördaxx tävling

Jennie kör en lördaxx tävling i Göteborg


Jennie i Yamaha

Jennie körde formel Yamaha i några år men andra intressen tog vid.


johanna kör själv 5år

Johanna kör själv för första gången med sin 3.5 hk. Bright o Stratton, mycket stolt.


Johanna o Jennie

Johanna kör bil för första gången med med syrran Jennie


Sista resan i Falköping

Sista resan med ascona A 1991 i Falköping sedan blev det ascona B


kullings.

Pappa Urban körde rally i början på 90 talet,kanske inte alltid på vägen.


uh liten kör gokart

Urban kör gokart ca.1970 av märket Fantic köpt på Alvars racing i Vargön.